zondag 9 april 2023

Pasen is geen eitje



Pasen is geen eitje. Drie kruizen en niet de kuizen van Hollands Got Talent, maar de drie kruizen op Golgota. Een leeg graf waar de steen is weggerold.
Dit getekend op een ei. Een ander teken van Pasen. Alleen door de reguliere wereld is dit eitje belangrijker geworden dan de boodschap die Pasen werkelijk betekend. 
Jammer, kas gemist door de wereld.
Weten ze nu werkelijk niet wat er is gebeurt 2000 jaar terug?
De meesterzet die Jezus deed toen heeft voor ons zoveel waarde. Jezus heeft onze zonde op zich genomen, onze pijn, verdriet, lust, moord, misbruik door dader en slachtoffer, vloeken en gaat zo maar door. Dit alles heeft Hij door onze levensbeker leeg te drinken op zich genomen. Zo is Hij van man zonder zonde tot zonde gemaakt en heeft hij alles meegenomen aan het kruis. Zo de dood in. Daar heeft Jezus alles afgeworpen en de dood op eigen terrein verslagen. De weg is vrij om weer tot God de vader te komen.
Een nieuwe tijd is aangebroken. Nu zijn wij aan zet. 
Laten we deze boodschap vertellen aan iedereen om ons heen, over de hele wereld. De boodschap van liefde. Totdat Jezus terugkomt en ons als Zijn bruid meeneemt naar de overwinningstroon.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten