donderdag 13 mei 2021

Zie ik de hemel, het werk van Uw vingers (Psalm 8)

Psalm 8:4 zegt 'Zie ik de hemel, het werk van Uw vingers.' Ik heb een bijbel journaling gemaakt in twee delen. Links een stukje van de schepping. Een aarde nog leeg en donker. Vers vier vervolgt met ' de maan en de sterren door U daar bevestigd.' De nacht getekend met de maan en de sterren. Ontelbare sterren. Abraham krijgt als belofte mee dat hij nakomelingen zal krijgen ontelbaar zoals de sterren. Nu eeuwen later zijn we met een paar miljard mensen. Hoeveel weet ik niet precies, maar er zullen er nog wel miljarden bijkomen. Allemaal nakomelingen van Abraham. 
Gods woord houd stand. 


Het rechtse deel van de tekening is uit vers 10, 'Heer, onze Heer, hoe machtig is Uw naam op heel de aarde.' Hierbij een aarde getekend met een mooie blauwe lucht met een stralende zon. De overgang van nacht naar dag zie je ook door het rood van het ochtendgloren. Een nieuwe dag.  Gods naam staat geschreven op de aarde. 

Nu is de aarde nog van de boze, maar hij heeft geen macht meer. De boze verliest zijn terrein, want Christus heeft de boze verslagen in de dood. Er zullen nieuwe tijden aanbreken waar we mogen wandelen naast God. Dan is er een nieuwe aarde en hemel en is de boze definitief verslagen en geboeid. Dan is zijn macht verbroken en is onze relatie met God weer zoals het Hij het bedoeld heeft. Leven samen met God. Wat een mooie toekomst hebben wij toch. Ik kijk ernaar uit.
Dat de aarde weer volledig in handen is van de Heer, want vers 10 is gene belofte, maar een zekerheid. Machtig is Uw naam op heel de aarde. Ieder mens zal alleen nog maar de Heer aanbidden. We zullen geen pijn, ziekte en verdriet meer kennen. Alleen nog maar blijdschap en vreugde. 24 Uur per dag zullen we God aanbidden.
Wat een mooi vooruitzicht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten