zondag 30 mei 2021

In zijn paleis hoorde hij mijn stem (Psalm 18 )

Een drieluik.
Drie tekeningen omdat ik de ruimte daarvoor heb. Alle drie verschillend en mooi.

5 Mij omsloten de banden van de dood,
de kolkende afgrond joeg mij angst aan,
6 de banden van het dodenrijk omklemden mij,
op mijn weg lagen de valstrikken van de dood.
7 In mijn nood riep ik tot de HEER,
ik schreeuwde naar mijn God om hulp.
In zijn paleis hoorde hij mijn stem,
mijn roepen bereikte zijn oren.

God kijkt naar ons vanuit zijn paleis in de hemel. Dat heb ik getekend. Een paleis in de wolken. Hij ziet mij, ik schreeuw het uit naar God. God help mij! Help mij om mijn tegenstanders te weerstaan. Dat ze geen vat op mij hebben en dat ik volledig op U gericht blijft en niet zal vallen. Ik sta op de rotsen. God ziet mij waardoor ik in Zijn licht staat. De aarde beeft en scheurt open voor mijn vijanden. Bliksemschichten schieten uit de hemel om mijn vijanden angst aan te jagen. Vuur komt uit de hemel waar God Zijn onmetelijke kracht mee laat zien. Mijn vijanden zijn bevreesd en laten mij met rust.


17 Hij bood hulp van omhoog, greep mij vast
en trok mij op uit de woeste wateren,

De tweede tekening.

zaterdag 29 mei 2021

Behoed mij als de appel van uw oog, verberg mij in de schaduw van uw vleugels (Psalm 17)

Behoed mij als de appel van uw oog, verberg mij in de schaduw van uw vleugels.
Dat inspireerde mij om deze tekening te maken.
Eentje die ik buitengewoon goed gelukt vindt. Zeker de appel.
Volledig met pastelkruit getekend.
De zachte veer als beeld van de vleugels van God. Vleugels als een arend. Waar we op mogen zitten. Zo neemt God ons mee op Zijn vlucht hoog in de lucht. Als God hoog genoeg is laat Hij ons los en vallen we. Maar we hoeven niet bang te zijn dat we te pletter vallen op de grond. God kijkt hoe we het zelfstandig redden. Kunnen we solo vliegen zodat we naast God mee kunnen vliegen, of zijn we nog niet zover. 
Als God ziet dat we te pletter vallen, dan laat Hij zich onder ons vallen om ons op te vangen, zo komen we weer veilig op de rug van God.

De appel is het beeld van hoe God naar ons kijkt. Wij zijn Zijn oogappel. We zijn de creatie van God. God heeft ons geschapen om met ons te wandelen. Om met ons te praten. Om van ons te houden. En nog veel meer positieve dingen. God wil interactie met ons. Dat wij Hem volgen en contact zoeken met Hem. Door de boze is dat geroofd en zijn we op onszelf aangewezen. Maar God blijft naar os omzien en wilt niets liever dan dat we allemaal, niemand uitgezonderd, weer naar Hem toekomen. 


donderdag 27 mei 2021

Mijn levensbeker (Psalm 16)

HEER, mijn enig bezit, mijn levensbeker, u houdt mijn lot in handen. Vers 5 uit deze psalm heeft mij geïnspireerd  om deze tekening te maken. 
Een beker van goud, waar stromen van water uitkomt. Water wat ik in allerlei kleuren heb getekend. Eromheen ook mooie kleuren aangebracht zodat deze tekening vrolijk is.
 Daarom ben ik blij. Ik juich en zing, want bij u ben ik veilig. Staat er in vers 9 van de Bijbel in Gewone Taal. Zo voel ik het ook. De Heer geeft mij bescherming en zorg ervoor dat ik niet in handen valt van de boze. Ik mag blij zijn en God aanbidden om Hem te danken. Dat doe ik iedere dag opnieuw.
Vers 11 zegt vanuit dezelfde bijbel ' U leert mij hoe ik moet leven. Ik ben blij, omdat u bij me bent. Dat maakt me gelukkig, voor altijd.'
God leert me de juiste dingen die ik mag weten en doen. Ik ben blij, omdat God bij me is. Ik ben gelukkig. Gelukkig met God. Gelukkig met Christus. Gelukkig met de Heilige Geest. Gelukkig met mijn lieve vrouw. Gelukkig met mijn dierbaren om me heen, familie, vrienden. Ik ben gelukkig.


woensdag 26 mei 2021

Heer, wie mag gast zijn in Uw tent (Psalm 15)

HEERE, wie zal verblijven in Uw tent?
Wie zal wonen op Uw heilige berg?
Dat is wat de Herziene Staten Vertaling zegt in vers 1. In de Nieuwe Bijbel Vertaling staat wie mag er gast zijn. 
Deze tekening staat op de achterkant van het vel papier wat ik heb gebruikt voor psalm 14. De Heilige berg heb ik getekend met daarop een tent. Naar de tent toe het pad dat volmaakt is. Deze psalm is heel anders dan de vorige. Hier wordt alleen maar positief geschreven over een persoon. Ik voel me wel zo'n persoon. Tenminste daar is mijn streven naar. Om oprecht te leven en te doen wat God van me vraagt.
En ja, dat is moeilijk. Struikel ik? Ja!
Maar ik mag weten dat Christus me dan weer opricht. Ik mag struikelend achter Jezus aan. In Hem mag ik me identificeren. Want zo kijkt God naar mij. Als God naar mij kijkt ziet Hij Christus in mij, en als Hij naar Christus kijkt ziet Hij mij in Hem. Een bevoorrecht iets.
Christus heeft mijn zonde op zich genomen en deze meegenomen in de dood. Ik ben als het ware in Hem gestorven. Met Zijn opstanding mag ik een nieuw leven ontvangen en hierin gaan staan. Ik ben rein, heilig en rechtvaardig in Christus.
Ik mag verblijven in de tent van God. Wat een mooi iets is dat en wat ik graag wil.


Hij vindt zijn toevlucht bij de Heere (Psalm 14)

Deze tekening heb ik op een los vel papier gemaakt. Daarna ingeplakt in de bijbel, zodat de tekeningen van de psalmen elkaar blijven opvolgen.
Het is nu de beurt aan psalm 14. Hier heb ik een wolkenlucht getekend. Aan de linkerkant komen er donkere luchten uit, bovenop een persoon die in elkaar gehurkt zit. Dit beeld de mensen uit die geen ontzag hebben voor God. Ze zijn angstig en hebben geen respect voor anderen. Ze halen ons Christenen onderuit en zeggen er is geen God. God straft ze op Zijn moment. 
Rechts in de lichtstraal ben ik. Ik sta met mijn hand omhoog God te aanbidden. Dat is wat God zoekt. Mensen die in Hem geloven, Hem willen volgen. Ik ben zo'n iemand. IK heb de Heer aangenomen jaren terug. Heb me laten dopen.
Een keuze waar ik nog steeds achter staat. Mijn toevlucht in moeilijke tijden is God. Bij Hem vindt ik rust en veiligheid. Geborgenheid.
Dank U lieve vader God, dat U naar ons omziet en over ons waakt.

dinsdag 25 mei 2021

Ik zal zingen voor de Heer (Psalm 13)

Ik heb iets nieuws gekocht om te tekenen. Pastelkrijtjes. Hier kan ik leuke dingen mee maken en dit is het begin.

'Ik zal voor U zingen,' staat er in de Bijbel in gewone taal. Dat vindt ik een mooie vertaling voor hier. Om dit uit te beelden heb ik een vogel getekend die aan het zingen is. Vogels zijn denk ik wel, de mooie schepsels die er zijn. Ze maken zich nergens zorgen over. Zijn (voor zover ik weet) altijd vrolijk. Als we op de camping zijn en in de ochtend het licht word, dan beginnen de vogels aan hun concertjes. Wat een mooi geluid is dat. Daar kan ik van genieten. 

De Amplified bible schrijft 'My heart shall rejoice and delight in Your salvation.' 
Mijn hart is verheugd en verlicht in Uw redding. Als ik het goed vertaal. 

Zo ervaar ik het ieder keer opnieuw. Ik ben verheugd en ervaar iedere dag de redding van de Heer. Ik ben gered door het kostbare bloed van de Here Jezus. Hij heeft onze levensbeker leeggedronken en Hij is aan het kruis gegaan de dood in, om in onze plek te sterven. Zo zijn wij gered. Na drie dagen is Jezus weer opgestaan en in die opstanding mogen wij gaan staan. Een nieuw leven in Christus.

Hier ben ik me iedere dag bewust van en dank ik ook iedere dag voor. Wat ben ik blij dat ik in 2005 de roep van Jezus heb gehoord. Dat ik toen die deur heb opengedaan waar Jezus aan stond te kloppen. Heel zachtjes deed Hij dat. En ik heb open gedaan en heb Jezus uitgenodigd om binnen in mijn hart te komen. Om Zijn liefde uit te storten in mijn hart. Daar ben ik iedere dag nog dankbaar voor, want het heeft me heel veel moois opgeleverd, waar ik ook dankbaar voor ben en die ik nooit heb mogen ervaren als ik die deur niet zou hebben open gedaan.

maandag 24 mei 2021

De woorden van de Heer zijn als zilver, gesmolten in de smeltkuil (Psalm 12)

Een heftige psalm waar David het heeft over dat niemand meer te vertrouwen is. Goedertieren (HSV) is gebruikt in een andere vertaling aan het begin van de psalm. Wat betekend trouw zijn, loyaal. Iemand die zijn beloften niet breekt. David zegt, niemand is nog trouw. Iedereen is niet meer te vertrouwen. 

David richt zich in vers 7 tenslotte op de waarachtige God. De god die wel trouw is en ons zoekt. In de BGT staat het mooi ' De Heer doet wat hij belooft. Op hem kun je vertrouwen, dat is zeker!'
v Ik zal de psalm dan ook opschrijven in de BGT vertaling onder de tekening.


maandag 17 mei 2021

De troon van de Heer is in de hemel (Psalm 11)


De troon van de Heer is in de hemel. Dat is wat ik heb getekend voor deze psalm. In vers 4 staat 'De Heer in zijn heilig paleis, de Heer op zijn troon in de hemel.' 
De troon van de Heer is een gouden troon. Met een rugleuning en zitting bekleed met paars bekleed. Het is een koninklijke troon. Bovenop de troon staat een kroon. De troon is in de wolken die de hemel voorstellen. Mooie wolken. Vanaf de troon kijkt God naar ons. Hij vindt het mooi en geniet van ons. Hoe we wandelen in zijn licht.  Hoe we Hem aanbidden.
We mogen  schuilen bij de Heer in onze noden. We mogen bij de Heer zijn in onze blijdschap.  Ik ben blij dat ik de keuze heb gemaakt om de Heer te volgen. Het is levens veranderend. 




zaterdag 15 mei 2021

Plantjes gepoot.

Plantjes gepoot op ons plekje.  Gezellig maken voor de zomer. 










U, Heer, verhoort de wens van de nederigen, U bemoedigt hen en luistert met aandacht (Psalm 10)

Psalm 10. Weer een nieuwe psalm getekend. Het is mooi om zo door de psalmen heen te gaan en uit te werken. Ik heb een meisje getekend dat een pluizenbol van een paardenbloem doet wegblazen. De pluizen heb ik getekend als hartjes. Deze staan voor wensen. Ieder hartje is een wens die wij als mens mogen wensen en die de Heer doet verhoren. De Heer luistert graag naar wat wij willen wensen. Gezondheid voor onszelf of familie/vrienden. Vrede, voorspoed. Zomaar een paar wensen. Maar misschien ook mensen die wensen dat ze genezen worden van hun ziekten. We mogen met onze wensen bij de Heer komen. 

Zoals de psalm zegt in het tweede deel van vers 17 'U bemoedigt hen en luistert met aandacht.' De Heer bemoedigt ons om naar Hem toe te blijven gaan. De Heer blijven zoeken. Niet alleen als alles goed gaat, maar zeker ook als het iets minder gaat. We kunnen met de Heer communiceren door gebed, door de bijbel te lezen, door aanbidding. Een aantal vormen van contact. 

De Heer luistert met aandacht naar ons en geniet van ons. Wat mooi is dat en daarom deze tekening.

vrijdag 14 mei 2021

Moge de Heer een burcht zijn voor de verdrukte (Psalm 9)

Moge de Heer een burcht zijn voor de verdrukte.
Hierbij werd ik geïnspireerd door de Narnia boeken. Afgelopen weken heb ik de boeken gelezen van Narnia. Wat een mooie boeken waren dat. Ik heb genoten van het verhaal. Als burcht heb ik Cair Paravel het kasteel van Peter, Edmund, Susan en Lucy getekend. 

Een burcht is een veilige plaats. Van hieruit kan je je vijanden op afstand houden en hoef je niet bang te zijn voor je vijanden.  Een burcht is moeilijk om te veroveren. Zo is God. Hij is een burcht waar je niet bang hoef te zijn voor je vijanden. God als burcht beschermd je tegen de boze. De boze kan niet bij je komen of moet moeite doen om bij je te komen. Hierbij moet de boze voorbij God komen en dat gaat hem niet lukken. Soms denkt hij dat het gelukt is, maar de bescherming van God als burcht gaat zover. Iedere keer dat de boze het denkt te lukken, dan gaat hij toch ten onder en kunnen we overwinnen in onze burcht.

Met God zijn we meer dan overwinnaars.

donderdag 13 mei 2021

Zie ik de hemel, het werk van Uw vingers (Psalm 8)

Psalm 8:4 zegt 'Zie ik de hemel, het werk van Uw vingers.' Ik heb een bijbel journaling gemaakt in twee delen. Links een stukje van de schepping. Een aarde nog leeg en donker. Vers vier vervolgt met ' de maan en de sterren door U daar bevestigd.' De nacht getekend met de maan en de sterren. Ontelbare sterren. Abraham krijgt als belofte mee dat hij nakomelingen zal krijgen ontelbaar zoals de sterren. Nu eeuwen later zijn we met een paar miljard mensen. Hoeveel weet ik niet precies, maar er zullen er nog wel miljarden bijkomen. Allemaal nakomelingen van Abraham. 
Gods woord houd stand. 


Het rechtse deel van de tekening is uit vers 10, 'Heer, onze Heer, hoe machtig is Uw naam op heel de aarde.' Hierbij een aarde getekend met een mooie blauwe lucht met een stralende zon. De overgang van nacht naar dag zie je ook door het rood van het ochtendgloren. Een nieuwe dag.  Gods naam staat geschreven op de aarde. 

Nu is de aarde nog van de boze, maar hij heeft geen macht meer. De boze verliest zijn terrein, want Christus heeft de boze verslagen in de dood. Er zullen nieuwe tijden aanbreken waar we mogen wandelen naast God. Dan is er een nieuwe aarde en hemel en is de boze definitief verslagen en geboeid. Dan is zijn macht verbroken en is onze relatie met God weer zoals het Hij het bedoeld heeft. Leven samen met God. Wat een mooie toekomst hebben wij toch. Ik kijk ernaar uit.
Dat de aarde weer volledig in handen is van de Heer, want vers 10 is gene belofte, maar een zekerheid. Machtig is Uw naam op heel de aarde. Ieder mens zal alleen nog maar de Heer aanbidden. We zullen geen pijn, ziekte en verdriet meer kennen. Alleen nog maar blijdschap en vreugde. 24 Uur per dag zullen we God aanbidden.
Wat een mooi vooruitzicht.

woensdag 12 mei 2021

God is het schild dat mij beschermt (Psalm 7)

Bij de vorige psalm die ik heb getekend sloot ik af met, 'Blijf zingen en aanbidden voor God. Dan zal Hij je beschermen en als een schild om je heen staan.' Dit deed ik onbewust en nu is dit uit psalm 7 eruit gekomen. God is het schild dat mij beschermt. Vers 11. 
God beschermt mij. Wat is dat een mooie gedachte. God beschermt mij tegen de grote boze wereld. Tegen duistere machten. God waakt over me zoals een herder waakt over zijn schapen. Een heerlijke gedachte. Ik hoef niet bang te zijn. Ik mag vertrouwen op de Heer.
Als ik maar dicht bij Hem blijft zal ik voorspoed hebben en mag ik aan mijn omgeving laten zien hoe het is om in Christus te zijn. Door mijn handelen en spreken. Dat mensen gaan denken, zo wil ik ook leven. 

dinsdag 11 mei 2021

De schepping

In het begin....
Zo begint de bijbel. Deze mooie woorden en handelingen van God zijn het begin van ons leven op aarde. Het zou een leven moeten zijn waar we heel dicht met God zouden leven. Samen met God zouden wandelen. We zouden geen kwaad kunnen, maar....

Het liep anders. De boze zorgde ervoor dat Adam en Eva deden zondigen. Vanaf dat moment is alles anders. Er was een scheiding, een kloof tussen ons, de mens, en God. En kloof die onoverbrugbaar zou lijken te zijn. Maar er kwam een uitkomst op dat probleem.

God stuurde Zijn eigen zoon naar de aarde om tot het uiterste te gaan en Zijn leven te geven om het onze te redden. Jammer genoeg zijn er nog zat mensen die vinden dat de bijbel een sprookjesboek is, en dat alles wat erin staat niet waar is. Mensen die niet in God geloven, mensen die geloven in iets. En noem maar op. 

Ik ben blij dat ik in 2005 de keuze heb kunnen maken om God te leren kennen. Om te gaan zoeken naar mijn identiteit hierin en in Christus. Ik ben blij met die keuze. Het heeft mijn leven zo enorm verandert. 

In het begin...
Hier heb ik dus een tekening van gemaakt. De zeven cijfers die symbool staan voor de zeven dagen dat de wereld is gemaakt door God. Ieder cijfer ingetekend met wat er die dag is gemaakt. Ben er blij mee en het was fijn om dit te tekenen.

In het begin schiep God de hemel en de aarde. (Gen 1:1 HSV)

maandag 10 mei 2021

De Heer hoort hoe luid ik ween (Psalm 6)

Mijn verwerking van psalm 6. Ik heb twee tekeningen gemaakt voor deze psalm. De Heer hoort hoe luid ik ween. (HSV)  Regenwolken. Depressies. Moeilijke tijden. Ik wil niet negatief overkomen, maar allemaal hebben we hier wel eens mee te maken. Periodes dat het minder goed gaat. Je in een mineur zit. 

Je voelt dat je afdwaalt van God door gebeurtenissen. je denk te voelen dat God ver weg is. Niet bij je is. Je laat je meeslepen door anderen, door de wereld. De boze is aan het trekken aan je, want hij heeft een opening gevonden. Een opening om je van God af te keren door te zondigen. Door dingen te doen die je niet wilt bijvoorbeeld. Ik zeg niet dat dit nu aan de hand is bij mij. Ik ben juist heel dicht bij God. Ik leef me even in de tekening om te verwoorden. Dus wees niet bevreesd (bang) dat het niet goed gaat met me.

In de bijbel in gewone taal staat, 'De Heer hoort hoe ik huil'. 
De Heer hoort hoe ik huil. God weet van mijn verdriet en is bij me, komt bij me. Om me te troosten en kracht te geven. Te zorgen dat de boze geen vat meer heeft op me. Dat de boze me niet meesleept in de dood. 

Ik roep tot God, hoor mijn gebed. De Heer hoort mijn gebed en de boze, mijn vijanden hebben geen recht op me. Wederom niet, want ik ben gekocht en betaald door het bloed van Christus. 
De bijbel in gewone taal zegt in vers 11 'Mijn vijanden worden doodsbang. Ze vluchten weg, ze voelen zich vernederd. Plotseling zijn ze verdwenen.' 
Ze weten dat ze geen recht op je hebben. Prijs God hiervoor iedere dag opnieuw. Ook al denk je dat God ver weg is, Hij is bij je en beschermt je. Blijf in Hem.

De tweede tekening is iemand die achter tralies staat. Als je je laat meevoeren door de boze en je komt in de dood terecht. In de zonde of wat dan ook. Dat je God niet meer kan bereiken. De Herziene Statenvertaling zegt in vers 6 ' Want in de dood is er geen gedachtenis aan U, wie zal U loven in het graf?' Dat zijn harde woorden. In de dood (zonde) is God niet bij je. Je bent overgeleverd aan de boze. Dat wil je niet. In de Bijbel in gewone taal staat ' Want als ik dood ben kan ik U niet meer prijzen. In het land van de dood kan ik niet voor U zingen.' Dat is vreselijk. Ik vind deze vertaling hier nog meer binnen komen. In zonde hoort God je niet. Blijf weg van de boze, zorg ervoor dat de boze geen vat op je kan krijgen. Blijf zingen en aanbidden voor God. Dan zal Hij je beschermen en als een schild om je heen staan.

vrijdag 7 mei 2021

Maar ik mag door uw grote liefde uw huis binnengaan (Psalm 5)


Weer een tekening gemaakt van een psalm. 
Psalm 5 heb ik het volgende in tekening uitgebeeld.
Het huis in een hart refereert aan vers 8. Het huis van God daar is altijd liefde. God is liefde. Daarom in een hart getekend. De geknielde man ben ikzelf. Ik mag knielen om mijn gebed te laten horen. Ik mag knielen om eerbied te uiten voor Christus. Ik kniel en roep het uit naar God. Ik roep om hulp. Hulp voor mijn gebreken en problemen. Hulp en problemen in mijn gezondheid. De last van migraine. De druk die het legt op mijn leven. Iedere keer met een aanval plat te moeten en uitgeschakeld zijn voor mijn bezigheden. God neem deze migraine weg, dat ik er geen last meer van zal hebben en normaal mag functioneren. 
vers 10 verwoord mijn migraine. Het is geen waarheid dat ik moet leven met migraine. Het is geen waarheid dat de migraine de baas is over mijn lichaam. De slang die ik heb getekend is de migraine. God laat het boeten en verdrijft het uit mijn lichaam en werp het in de diepe kuilen ban de hel.. Dat heb ik ook getekend. 
God is mijn schild en beschermer. Hij staat tussen mij en mijn migraine in, zodat ik mag proclameren dat de migraine geen vat meer heeft op mijn leven. 
God zegent me omdat ik schuil in zijn liefde. Daardoor krijg ik de volle zegen en genade van God.
AMEN!

maandag 3 mei 2021

Laat mij wonen in een vertrouwd en veilig huis (Psalm 4)

Psalm 4. 
Ik heb deze geschilderd op doorzichtig papier.
Ik heb mezelf als kleuter geschilderd. Om dit beeld persoonlijker te maken voor mezelf.
De twee teksten die ik erbij heb geschreven vindt ik mooi en heb ik me door geïnspireerd.

In vrede leg ik mij neer en meteen slaap ik in want U, HEER, laat mij wonen in een vertrouwd en veilig huis. (psalm 4:9)

HEER, laat het licht van Uw gelaat over ons schijnen. (psalm 4:7)

Ik mag bij God een veilige plek zoeken en vinden. Bij God hoef ik niet bang te zijn. God beschermt me. Deze bescherming heb ik gemist in mijn tiener jaren. Het zou er wel zijn geweest, maar ik wist er niks van. Ik ben in mijn tienerjaren enorm beschadigt. Door wat iemand mij heeft aangedaan, moest ik mijn tienertijd snel achter me laten om volwassen te worden.
Ik was mijn veilig huis kwijt. Dacht te verhuizen naar mijn vader om er vanaf te zijn, maar het liep anders. Nu waren er andere dingen die mij geen veilige plek bezorgden. Ik moest altijd oppassen met wat ik deed en wat ik zei. Al snel op mezelf gegaan en op mezelf geleefd.

Tot ik God leerde kennen. Het was hard werken voor mij, maar ik heb nu zeggen, ik woon in een vertrouwd en veilig huis. Samen met mijn lieve vrouw en we ervaren iedere dag dat waar we mogen wonen, dat het een cadeau van God is. Een plek waar we beiden ons plekje van hebben gemaakt. Nog een cadeau was een caravan op de Betteld. Ook daar hebben we een vertrouwd en veilig plekje van weten te maken, waar de Heer Zijn zegen op heeft gelegd.

Op beide plekken laat de Heer Zijn licht op ons schijnen. Ook door het traject dat ik mag lopen. Ik mag degene die mij beschadigt heeft/hebben, vergeven. Goddelijke vergeving, geen menselijke vergeving. Ik mag het met heel mijn hart uitspreken dat ik hun vergeef. Zo zijn de duistere banden verbroken en heeft het duister er geen vat meer op. Het licht van de Heer mag schijnen op ons en ons overvloedig zegenen. En hier mag ik in wandelen, samen met de Heer.

zaterdag 1 mei 2021

U Heer, bent een schild om mij heen. (Psalm 3)



Psalm 3. Toen ik deze psalm ging lezen en tekenen kwam dit in me op.
De Heer is een schild om me heen. Dat ben ik gaan tekenen. Ik sta op dorre grond. Er is niks en toch komt alles op me af. Op het werk, waar collega's egoïstisch zijn. Alleen aan zichzelf denken en van alles doen behalve werken. Ik erger me daaraan en ik weet dat dat niet hoef. Dat is mijn zaak niet. Maar het is frustrerend. Ik heb er wel eens wat van gezegd, maar dan krijg je boze blikken.
 Er heerst op de vloer een vijandige sfeer waar niks aan gedaan wordt en ik voel me alleen.
Gelukkig heb ik de Heer en kan ik op Hem terugvallen. Dan bid ik en vraag om kracht om weer een werkdag door te komen.

Gelukkig zijn er de weekenden waar we, nu het weer mooi weer is, naar ons plekje op de camping kunnen. Dat is voor mij mijn plek van rust. Geen last van mijn werksituatie. Mijn schild. Een plek gegeven door de Heer en waar ik de Heer dichtbij mij ervaar.

Psalm 3

1 Een psalm van David, toen hij 
vluchtte voor zijn zoon Absalom.
2 HEERE, hoe talrijk zijn mijn tegenstanders;
velen staan tegen mij op.
3 Velen zeggen van mijn ziel:
Hij heeft geen heil bij God. Sela
4 U echter, HEERE, bent een schild voor mij,
mijn eer; U heft mijn hoofd omhoog.
5 Met mijn stem riep ik tot de HEERE,
en Hij verhoorde mij vanaf Zijn heilige berg. Sela
6 Ik lag neer en sliep; ik ontwaakte,
want de HEERE ondersteunde mij.
7 Ik vrees niet voor tienduizenden van het volk,
die zich aan alle kanten tegen mij opstellen.
8 Sta op, HEERE,
verlos mij, mijn God,
want U hebt al mijn vijanden op de kaak geslagen,
de tanden van de goddelozen hebt U stukgebroken.
9 Het heil is van de HEERE;
Uw zegen is over Uw volk. Sela